a301009[MOMENT]B4
Publicēts 30. oktobrī, 2009.
Pirmie četri pasākumi pierādīja, ka modes, mākslas un mūzikas notikums [moment] ir ilgtermiņa projekts, kas spējīgs attīstīties un dažādoties visās tā izpausmes formās, - ko sola šis gads?

Ar patiesu prieku un lepnumu varam paziņot, ka tas brīdis ir klāt [moment]. Šā gada 30. oktobrī pulksten 20:00 Radio un televīzijas tornī pulcēsies Latvijas radošākās personības, Amerikas Savienoto Valstu, Vācijas, Dānijas, Francijas, Nīderlandes un Zviedrijas talantīgākie mūzikas, mākslas un modes pārstāvji, lai kopīgi izbaudītu mūža netveramākos mirkļus.

Šogad tas būs tikai viens vienīgs vakars Eiropas Savienības augstākajā televīzijas tornī – Radio un televīzijas tornī (Zaķusalas TV tornī). Pasākuma viesi varēs ļauties šī vēsturiskā torņa burvībai, sajust tā vēsturisko elpu, novērtēt vairāk nekā desmit talantīgu mākslinieku veikumu no visas pasaules, kas būs iespēja ikvienam izbaudīt mūža neparastākos un netveramākos mirkļus.

Iespēju aplūkot neparastu tērpu ekspozīciju no īsfilmas „Lust, Lust” piedāvās jau labi zināmā modes dizainere Keta Gūtmane, savu neatkārtojamo novitāti un unikālo talantu prezentēs „Mareunrol’s”, savukārt krievu literātu apvienība „Orbīta” šim pasākumam ir sagatavojusi visnotaļ interesantu performanci. Pasaulslavenā Diāna Pernē īpaši [moment] ir sagatavojusi 30 minūšu garu modes īsfilmu programmu, par interesantiem mākslas darbiem ir parūpējies arī nīderlandiešu konceptuālais mākslinieks Aldo Kroese, jaunā latviešu māksliniece Madara Krieviņa, kura Latvijā atpazīstama kā dažādu lietu izgatavotāja ar zaķu simboliku, un māksliniece, dizainere no Ņujorkas Kristīna Kral. Skatītājus pārsteigs Dexters ar grafiti mākslas darbiem, savukārt klausītājus vienaldzīgus neatstās muzikālais baudījums latviešu grupas „Septītais Stāvs”, mūziķu apvienības „Van Rivers & The Subliminal Kid” un mūziķu grupas no Berlīnes „LAN” sniegumā.

Turklāt pirmo reizi Baltijas valstīs radošā izpausme modē, mākslā un mūzikā tiks prezentēta kā multikulturāls dzīvesveids, – ikviens varēs vērot pasākuma norisi ar interneta palīdzību no jebkuras vietas visā pasaulē, tādējādi liekot pamatus vairāku radošo performanču un dažādu cilvēku kopējās valodas radīšanai un saiknes izveidošanai.

Savukārt 31. oktobrī un 1. novembrī ikviens interesents aicināts apmeklēt [moment] izstādi televīzijas tornī Zaķusalā no pulksten 10:00 līdz 16:00.

Šī gada [moment] scenogrāfs ir Fionn Dobbin, kas plašākai sabiedrībai pazīstams kā multmākslinieks, dzimis Vācijā, bet pašlaik savu profesionālo darbību saista ar Latviju. Viņš sevi un savu radošo talantu apliecinājis gan kā radošais direktors, gan kā dažādu zīmolu menedžeris, gan kā dizaineris, - īsts profesionālis savā jomā.

Viens no [moment] kustības aizsācējiem ir Damien Carlier, kura profesionālā darbība saistās ar dažādiem modes un dzīvesstila projektiem. Balstoties uz gadiem ilgi uzkrāto pieredzi mārketinga un komunikāciju sfērā, strādājot ar starptautiski atpazīstamiem zīmoliem gan Ziemeļeiropā, gan Austrumeiropā, kā arī Tuvajos Austrumos, pirms nepilniem trim gadiem izveidojis biznesa attīstības, konsultāciju un pasākumu menedžmenta kompāniju „Thrown*”, - kompāniju, kas ar savu radošo potenciālu un tās cilvēku resursiem radījusi ne vienu vien unikālu ideju un spējusi pievērst sabiedrības uzmanību modei, mākslai, mūzikai un citām radošām jomām.

[moment] iniciatore Alise Ģelze pašlaik aktīvi darbojas kino industrijā, savukārt brīvajā laikā viņa ir DJ un organizē pasākumus elektroniskās mūzikas cienītājiem.

Tikai īsti modes, mākslas un mūzikas mīļotāji zina, kas ir [moment], - tas ir īpašs laika brīdis, kurā „runā” darbi un emocijas, tā ir jauna jūtu pasaule un vienreizējs netveramības moments, tas ir entuziasma pilns darbs, aiz kura stāv cilvēki, kam nav vienalga, - kas seko pasaules tendencēm un cenšas tās ar pašu spēkiem un citu palīdzīgajām rokām realizēt Latvijā.

Ik gadu entuziasti, modes, mākslas un mūzikas cienītāji apvieno savus spēkus un realizē reizēm, šķiet, neiespējamus sapņus, - tas ir [moment].


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: