Aicina iepazīt daudzveidīgo Itāliju
Publicēts 23. septembrī, 2009.
Līdz 25. oktobrim ikvienam Latvijas iedzīvotājam būs iespēja iepazīt vienu no Eiropas skaistākajām un eksotiskākajām zemēm – Itāliju, tās bagātīgās tradīcijas, daudzveidīgo kultūru un mākslu, kā arī interesanto dzīvesveidu, – ir atklāts „Itālijas Festivāls 2009”.

Šogad Itālijas Festivāls Latvijā notiek jau astoto reizi, un kopā ar vīna smaržu un pastas garšu tas sev līdzi atvedis plašu kultūras programmu, – „Itālijas Festivāla 2009” laikā notiks dažādi pasākumi, kas būs piemēroti katrai gaumei un interesēm.

Džankarlo Albano (Giancarlo Albano), Itālijas Ārējās tirdzniecības institūta Pārstāvniecības Rīgā, Itālijas vēstniecības Tirdzniecības veicināšanas nodaļas direktora vietnieks, Itālijas Festivāla oficiālās atklāšanas preses konferences laikā uzsver: „Itālijas Festivāls Latvijā notiek jau astoto reizi, un man ir patiess prieks, ka šajā gadā, salīdzinot ar pērno gadu, dalībnieki izrāda īpašu lielu aktivitāti. Vēlos vēlreiz pasvītrot, ka šogad Itālijas Festivāls piedāvā plašu un daudzveidīgu kultūras programmu, mēs sadarbojamies ar vairākām Latvijas institūcijām, kas vēl vairāk satuvina abas valstis – Latviju un Itāliju, tādējādi turpinot veiksmīgo sadarbību.”

Itālijas Festivāls šogad piedāvā dažādus pasākumus gardēžiem, - 1. oktobrī paredzēts picas pagatavošanas vakars kopā ar lielisku, profesionālu pavāru Uldi Krebu slavenajā itāļu dizainera Antonio Citterio virtuvē „Arclinea”, kā arī itāļu virtuves bezmaksas kursi žurnālistiem restorānā „Da Antonio”.

Itālijas Festivāla ietvaros 7. oktobrī, sadarbojoties ar Rīgas Tehnisko universitāti, iecerēta Itālijas diena, kuras laikā tiks pievērsta uzmanība izglītības jautājumiem: interesenti tiks informēti par izglītības sistēmu Itālijā, apmaiņas programmām, latviešu studentu pieredzi Itālijā un itāļu studentu iespaidiem, studējot Latvijā, savukārt par labu noskaņojumu gādās Rīgas Tehniskās universitātes koris „Gaudeamus”, sniedzot muzikālu priekšnesumu.

Līdz 18. oktobrim visi tiek laipni aicināti uz Itālijas rotaslietu dienām salonos „SHINE” (t/c „Sky & More”, t/c „Galerija Centrs”), kuros būs izveidotas īpašas rotaslietu radošās darbnīcas – ikvienam būs iespēja līmēt vai zīmēt, radot savu ideālo rotaslietu. Visideālākās rotaslietas mākslinieks saņems juvelierizstrādājuma zīmola „Giorgio Visconti” balvu - čeku 1000 Ls vērtībā jaunas rotaslietas iegādei.

No 7. septembra līdz 18. oktobrim norisinās radošais dekoratīvās mākslas konkurss „Emocijas Itālijas skatījumā”, kurā aicināti piedalīties bērni un jaunieši vecumā no 7 līdz 18 gadiem un vairāk. Jau no 16. oktobra radošos dekoratīvās mākslas darbus varēs aplūkot speciāli konkursam izveidotajā izstādē, - labāko darbu autori tiks apbalvoti.

Itālijas kultūras un valodas nedēļa „Itālis starp mākslu, zinātni un tehnoloģiju” ieplānota laikā no 19. līdz 25. oktobrim, un tās laikā paredzēta filmu demonstrēšana, muzikāli pasākumi un ar šī gada tēmu saistītu darbu lasīšana, kā arī uzvedums „No teleskopa līdz telegrāfam, līdz fotomūzikai” – koncerts ar skaņu un tēlu projicēšanu, kur darbība notiek slavenā zinātnieka Giljelmo Markoni (Guglielmo Marconi) mājās.

Itālijas Festivāla noslēguma pasākums „Itāļu vakars” ieplānots 22. oktobrī, un tas būs veltīts itāļu modei, mūzikai un dzīvesveidam. Pasākuma ietvaros paredzēta jauno „Luxottica” briļļu kolekcijas prezentācija.

Turklāt no 21. septembra līdz pat 20. oktobrim ikvienu Latvijas iedzīvotāju sagaida īpaši piedāvājumi un īstu itāļu produktu degustācijas daudzos veikalos un restorānos Rīgā un Latvijā.

Katru gadu Itālijas Festivāls apvieno daudz dažādu nozaru uzņēmumu, - šogad īpašu Itālijas atmosfēru palīdzēs radīt uzņēmumi no tādām jomām kā transports, mode, interjera dizains, ēdieni un dzērieni, izklaide, māksla, kultūra, izglītība, kā arī mājas tehnoloģijas (vide un enerģija). Itālijas Festivālu organizē Itālijas Ārējās tirdzniecības institūta Pārstāvniecība Rīgā, Itālijas vēstniecības Tirdzniecības veicināšanas nodaļa sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā.

Nāciet uz izmantojiet brīnišķīgo iespēju apmeklēt šos un vēl daudz citu interesantu pasākumu, kas notiek „Itālijas Festivāla 2009” ietvaros! Sekojiet līdzi jaunākajai informācijai Itālijas Festivāla oficiālajā mājas lapā: www.italijasfestivals.lv. Informāciju par Itāliju meklējiet arī šeit: www.enit.it.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: