Dziesmai „Feel so good” skanot, pūlis metas dejot
Publicēts 25. augustā, 2009.
Ir pavisam parasts svētdienas, 23. augusta vakars, t/c „Domina” skan patīkama mūzika, pircēji „ķemmē” veikalus, gādīgie vecāki steidz iegādāties skolai nepieciešamo, bērni mielojas ar saldējumu – nekā neparasta! Pēkšņi, sākot skanēt dziesmai „Feel so good”, bariņš jauniešu metas dejot, un viņiem pievienojas arvien vairāk un vairāk dejotgribētāju, līdz izveidojas pamatīgs pūlis, kas, sinhroni un aizrautīgi kustoties, pārsteidz t/c „Domina” apmeklētājus, – un to sauc par deju flash mob.

23. augustā t/c „Domina” notika pirmais šāda veida deju flash mob iekštelpās, - pie mums visai neierasta, savukārt citviet jau atpazīta un populāra aktivitāte, kas nebeidz pārsteigt un ik reizi izraisa sajūsmas pilnus saucienus.

Flash mob ir liela cilvēku grupa, kas pēkšņi sanāk kopā publiskā vietā, īsu laika sprīdi veic neierastu darbību un pēc tam ātri izklīst. Pirmais flash mob tika organizēts 2003. gada maijā Manhetenā un to organizēja Bills Vasiks, laikraksta „Harper’s Magazine” vecākais redaktors. Pirmais mēģinājums bija neveiksmīgs, jo izraudzītais mazumtirdzniecības preču veikals tika brīdināts par šo plānu. B. Vasiks izvairījās no šis problēmas otrā flash mob laikā, kas notika 2003. gada 3. jūnijā „Macy’s” universālveikalā: viņš informēja dalībniekus par sākotnējām satikšanās vietām - četriem iepriekšsagatavotiem Manhetenas bāriem, un tikai tur viņi saņēma tālākas instrukcijas par pašu notikumu un tā norises vietu tieši pirms tā sākuma. Rezultātā šis flash mob plūca slavas laurus.

Domājams, ka nākotnē šāda veida aktivitātes arī Latvijā kļūs aizvien populārākas, tāpēc atliek palūkoties visapkārt, un varbūt tieši Tu būsi nākamais deju flash mob dalībnieks!


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: