FESTIVAL ITALIANO IN LETTONIA 2009
Publicēts 18. septembrī, 2009.
Jau astoto reizi Itālijas Festivāls, kas šogad norisinās no 9. septembra līdz 25. oktobrim, kopā ar vīna smaržu un pastas garšu līdzi sev atvedis plašu kultūras programmu.

Šā gada 22. septembrī plkst. 12:00 Melngalvju Nama Lībekas zālē (Rātslaukums 7) mediju pārstāvji tiek aicināti uz „Itālijas Festivāla 2009” oficiālo prezentāciju - preses konferenci, kuras laikā tiks sniegta informācija par festivāla norisi un ieplānotajiem pasākumiem, kā arī par festivāla dalībnieku aktivitātēm.

Atklāšanas preses konferencē piedalīsies:

-         Viņa Ekselence Frančesko Pučo (Francesco Puccio), Itālijas vēstnieks Latvijā;

-         Džankarlo Albano (Giancarlo Albano), Itālijas Ārējās tirdzniecības institūta Pārstāvniecības Rīgā, Itālijas vēstniecības Tirdzniecības veicināšanas nodaļas direktora vietnieks;

-         Ivo Velde, „SKY Baltija” ģenerāldirektors;

-         Ilona Roja, Inovāciju izglītības centra „Ideja” direktore;

-         Alessandro Maņjabosko (Alessandro Magnabosco), „Luxottica Group” pārstāvis Baltijas valstīs;

-         Zane Rūse, „UniCredit Bank” Vispārējo bankas darījumu departamenta vadītāja.

Itālijas Festivāla mērķis ir pievērst uzmanību un aicināt Latvijas sabiedrību un mediju pārstāvjus iepazīt vienu no Eiropas skaistākajām un eksotiskākajām zemēm Itāliju – tās bagātīgās tradīcijas, daudzveidīgo kultūru un mākslu, kā arī interesanto dzīvesveidu.

„Itālijas Festivāla 2009” laikā notiks dažādi pasākumi, kas būs piemēroti katrai gaumei un interesēm: Itālijas diena sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, kuras laikā tiks pievērsta uzmanība izglītības jautājumiem (apmaiņas programmas, latviešu studentu pieredze Itālijā u.tml.), radošais dekoratīvās mākslas konkurss „Emocijas Itālijas skatījumā”, Itālijas kultūras un valodas nedēļa „Itālis starp mākslu, zinātni un tehnoloģiju”, kuras laikā paredzēts uzvedums - koncerts ar skaņu un tēlu projicēšanu, kā arī daudz citu interesantu pasākumu, produktu prezentāciju un degustāciju.

Katru gadu Itālijas Festivāls apvieno daudz dažādu nozaru uzņēmumu, - šogad īpašu Itālijas atmosfēru palīdzēs radīt uzņēmumi no tādām jomām kā transports, mode, interjera dizains, ēdieni un dzērieni, izklaide, māksla, kultūra, izglītība, kā arī mājas tehnoloģijas (vide un enerģija). Itālijas Festivālu organizē Itālijas Ārējās tirdzniecības institūta Pārstāvniecība Rīgā, Itālijas vēstniecības Tirdzniecības veicināšanas nodaļa sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā.

Nāciet un uzziniet visu par „Itālijas Festivālu 2009”, un Jums būs iespēja arī nobaudīt itāļu restorāna „Pomodoro” un itāļu produktu importētāju Latvijā sagatavoto maltīti! Sekojiet līdzi jaunākajai informācijai Itālijas Festivāla oficiālajā mājas lapā: www.italijasfestivals.lv.

Itālijas Ārējās Tirdzniecības institūta Pārstāvniecība Rīgā, Itālijas vēstniecības Tirdzniecības veicināšanas nodaļa (Italian Trade Commission Riga, Trade Promotion Section of the Italian Embassy) ir valstiska institūcija, kuras mērķis ir tirdzniecības attīstības veicināšana starp Itāliju un pārējām pasaules valstīm. I.C.E. (Italian Trade Commission saīsinājums) centrālais birojs atrodas Romā, un visā Itālijā pavisam ir 17 tās biroji. Organizācija ar 117 birojiem ir pārstāvēta 87 pasaules valstīs, to finansē Itālijas valsts.

Ci vediamo al Festival Italiano 2009! Tiksimies Itālijas Festvālā 2009!


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: