Gaidību 4diena Dominē vienkopus pulcē topošās māmiņas
Publicēts 30. aprīlī, 2009.
Šodien tirdzniecības centrā Domina restorānā Vairāk Saules notika pirmais Gaidību 4dienas seminārs, kas vienkopus pulcēja vairāk nekā 40 topošo māmiņu, kuras kopā ar profesionāliem speciālistiem bija sanākušas, lai kopīgi patērzētu un uzzinātu jaunas gudrības par vienu no skaistākajiem sievietes dzīves periodiem – grūtniecības laiku.

Pirmajā tikšanās reizē viens no aktuālākajiem sarunas tematiem bija strijas – vai no tām ir iespējams izvairīties un kā ar tām cīnīties? Ieskatu problēmā, tās risinājumā un īstā produkta izvēlē palīdzēja rast veikalu tīkla Kolonna kosmetoloģe, savukārt nedaudz praktiskākus padomus un ieteikumus, izmantojot jogas pozitīvo ietekmi, sniedza Daya Joga pasniedzēja Sarmīte Brūvere.

 

„Ir svarīgi, lai šis skaistais sievietes dzīves periods – grūtniecības laiks būtu harmonisks, un galvenais, lai sieviete un viņas mazulis justos labi un relaksēti. Šim nolūkam ļoti labi noder jogas nodarbības topošajām māmiņām, kurās netraucēti var atpūsties no apkārtējās vides ikdienas steigas. Grūtniecības laikā ļoti svarīga ir elpošana, tāpēc būtiski ir darīt to pareizi, vienlaikus atbrīvojoties no fiziska un emocionāla sasprindzinājuma. Visām topošajām māmiņām iesaku atrast sev veidu, ar ko nodarboties. Dariet to, kas Jums patīk, tai obligāti nav jābūt jogai. Ieklausieties savā iekšējā balsī,” semināra laikā atklāja Sarmīte Brūvere.

 

Visa semināra laikā topošās māmiņas baudīja veselīgu tēju, kas ar savu smaržu radīja  patīkamu atmosfēru, savukārt par tēju dažādo klāstu un to īpašībām stāstīja Rūķīšu tējas produkcijas radītājs un zemnieku saimniecības Rūķīšu tēja saimnieks Raimonds Lignickis.

 

Sadaļā Esi gatava mazulim māmiņas šajā tikšanās reizē tika iepazīstinātas ar zīdaiņu kopšanā un mazuļu audzināšanā nepieciešamām lietām, bet Katrīna Puriņa, topošās māmiņas draudzene – dūla, pārsteidza visas māmiņas ar savu patieso stāstījumu par dūlas ikdienas dzīves ritmu un dzīves pieredzi, ko iegūst šis profesijas pārstāvji, - tā nereti noderējusi, arī audzinot pašas meitiņu.

 

„Dūla var izstrādāt dzemdību plānu, un viņa ir ne tikai labs psihologs, bet arī pārzina cilvēka fizioloģiju, tāpēc nereti var būt kā ārsts un draudzene vienā personā. Atceros, kad pati gaidīju savu bērniņu un gāju pie daktera, biju sagatavojusi A4 formāta lapu pilnu ar jautājumiem, taču ne jau uz visiem es ieguvu atbildi – reizēm nepietika laika, nebija drosmes vai bija pārņēmis liels satraukums, taču tagad uz šādiem jautājumiem var palīdzēt rast atbildes tieši dūla. Vienmēr esmu teikusi – ja daba sievietēs ir ielikusi augli, daba parūpēsies arī par to, lai jūsu bērniņš nāktu pasaulē. Sievietei jāmācās uzticēties savam ķermeni,” aizrautīgi ar māmiņām diskutēja Katrīna Puriņa.

 

Praktiskus padomus par to, kā izvēlēties labākos ratus savam mazulim, sniedza Mothercare, savukārt www.mami.lv iepazīstināja topošās māmiņas ar grūtnieču apakšbiksītēm, jostām un bikšu un svārku aizdarēm. Turklāt ikviena topošā māmiņa varēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes par interesējošajiem jautājumiem Klaudijai Hēlai, fizioterapeitei un Premium Medical topošo vecāku klubiņa vadītājai. Jāatzīst, ka šī semināra daļa izpelnījās īpašu atzinību.

 

Pasākuma dienā visām topošajām māmiņām, kuras iegriezās t/c Domina, bija unikāla iespēja doties iepirkšanās izbraucienā ar golfa mašīnīti, aizmirstot par garajiem pārgājieniem no viena tirdzniecības centra gala uz otru, - šoferis viņas pieveda pie pašām veikala durvīm!

 

Kā jaunums topošajām māmiņām tiek piedāvāta iespēja sagatavot un t/c Domina bērnu preču veikalu pārziņā nodot savu raudzību dāvanu vēlmju sarakstu jeb wishlist, kas ļaus māmiņas radiem un draugiem nekļūdīgi uzzināt, kādas veltes sagatavot bērniņa raudzībām.

 

Nākamajā tikšanās reizē runāsim par sauļošanās un saules ietekmi gaidību laikā, par ūdens aerobikas pozitīvo pusi, svarīgāko uzturvielu un vitamīnu lietošanu grūtniecības laikā, par mazulim un dabai draudzīgajām lietām, kā arī šīs vasaras modes formulu topošajai māmiņai, turklāt māmiņām būs iespēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes pārstāvim no Premium Medical - ambulatorās veselības aprūpes klīnikas visai ģimenei. Pasākuma vadītāja arī turpmāk būs Gundega Skudriņa, sabiedrībā zināma stila un modes pazinēja, raidījuma Bez Tabu Stils žurnāliste un lieliska mamma.

 

Sekojiet līdzi informācijai www.domina-shopping.lv un www.calis.lv

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: