Iepriecini bērnu sirdis!
Publicēts 27. novembrī, 2009.
Ziemassvētku gaidīšanas laiks ikvienam no mums ir īpašs – šajā laikā atveras mūsu sirdis, sirsnība, dāsnums, gaišas domas un labestība ienāk mūsu mājās, darbā, skolā – mūsu ikdienā. Lai iepriecinātu bērnu mazās sirsniņas un ļautu pilnvērtīgi darboties Rīgas pilsētas dienas centriem, kuros ik dienas uzturas vairāki desmiti bērnu, tirdzniecības centrs „Domina” un Rīgas domes Labklājības departaments organizē labdarības akciju „Iepriecini bērnu sirdis”.

Šā gada 1. decembrī plkst. 11:00 mediju pārstāvji, kā arī citi interesenti tiek aicināti uz labdarības akcijas atklāšanas pasākumu t/c „Domina” (Ieriķu iela 3), kura laikā būs iespējams iepazīties ar Rīgas pilsētas dienas centriem, akcijas ideju un nozīmi, kā arī īpašā izstādē aplūkot bērnu radītos mākslas darbus.

Preses konferencē piedalīsies:

-         Inese Tone, Rīgas domes Labklājības departamenta Sociālās pārvaldes priekšnieka vietniece - Sociālo pakalpojumu nodaļas ģimenēm un bērniem vadītāja;

-         Iveta Sudņicka, Rīgas Latgales priekšpilsētas Sociālā dienesta Atbalsta centra bērniem „Čiekurs” sociālā darbiniece;

-         Rita Erele, SIA “Bērnu oāze” izpilddirektore;

-         Guntra Lipska, t/c „Domina” mārketinga un komunikācijas departamenta pārstāve.

Rīgas pilsētas dienas centri ir institūcija, kas Rīgas bērniem dienas laikā nodrošina sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, sociālo prasmju un iemaņu attīstību, izglītošanu un saturīgu brīvā laika pavadīšanas iespējas, - tā ir unikāla alternatīva un vienreizēja iespēja bērniem, pusaudžiem, kā arī viņu vecākiem ar atšķirīgu sociālo statusu saņemt dažādus pakalpojumus un daudzveidīgi pavadīt savu brīvo laiku bez maksas.

Diemžēl ekonomiskā situācija ir radījusi situāciju, kad ar pašreizējiem resursiem nepietiek, lai aprūpētu visus šo centru apmeklētājus, t.sk. mazdrošinātās ģimenes, tādēļ tirdzniecības centrs „Domina” un Rīgas domes Labklājības departaments laikā no 1. līdz 23. decembrim aicina apvienot labās domas ar labajiem darbiem, kļūstot par vienu no šo darbu īstenotājiem un akcijas „Iepriecini bērnu sirdis” atbalstītājiem.

Labdarības akcijas laikā ikviens tiks aicināts apmeklēt īpašo Ziemassvētku cerību istabu, kurā būs iespējams iepazīties ar Rīgas pilsētas dienas centriem un ziedot dažādas mantas, kas katram no tiem ir tik ļoti nepieciešamas, kā arī sniegt savu palīdzību kā brīvprātīgajam, tādējādi ieguldot arī savu daļu labestības un sirsnības.

Akcijas laikā darbosies šādi dienas centri: Latgales priekšpilsētas Sociālā dienesta Atbalsta centrs bērniem "Čiekurs", Ziemeļu rajona Sociālā dienesta Atbalsta centrs bērniem „Vecmīlgrāvis”, Latgales priekšpilsētas Sociālā dienesta Atbalsta centrs bērniem un pieaugušajiem „Kamene”, Vidzemes priekšpilsētas Sociālā dienesta Atbalsta grupa „Pirmais stāvs”, SIA „Bērnu oāze” Konsultatīvais dienas centrs „Torņakalns”, Nodibinājuma „LELB Diakonijas centrs” Atbalsta centrs bērniem un ģimenēm „Roku rokā”, Nodibinājuma „LELB Diakonijas centrs” Atbalsta centrs bērniem un ģimenēm „Sirdsgaisma”, Reliģiskās organizācijas „Pestīšanas armija” Dienas aprūpes centrs „Patvērums” un SIA „Medicīniskās rehabilitācijas centrs „Valeo””. Šiem centriem ļoti vajadzīgo lietu vidū ir sporta inventārs, galda spēles, materiāli radošām aktivitātēm, kancelejas preces, rotaļlietas, grāmatas u.tml.

Turklāt Ziemassvētku cerību istabā katram būs iespējams arī pašam iemēģināt spēkus piparkūku cepšanā, sagādājot jauku pārsteigumu mammai, tētim, brālim vai kādam citam tuvam cilvēkam, kā arī ļauties citām radošām aktivitātēm.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: