Ikviena skolas soma var tikt piepildīta ar mūsu pašu spēkiem – mēs to varam!
Publicēts 18. augustā, 2009.
„Ikviena bērna skolas soma var tikt piepildīta ar mūsu pašu spēkiem – mēs to varam!” – tā, atklājot maiņas punktu „Mantinieks”, uzsver sociālās akcijas „Palīdzēsim viens otram!” organizatori, paužot cerību, ka rīdzinieki aktīvi sarosīsies un iesaistīsies, piepildot jaunatvērtā maiņas punkta galdus un apmainoties ar sev nepieciešamajām skolas precēm.

17. augustā t/c „Domina”, sadarbojoties ar Rīgas Domes Labklājības departamentu un sociālajiem dienestiem, kā arī ar Rīgas Vasarsvētku draudzes „Dzīvības Avots” un Rīgas Vasarsvētku draudzes kristīgā centra „Labā Vēsts” palīdzību tika atvērts maiņas punkts „Mantinieks”, uz kuru līdz pat 31. augustam tiek aicināts doties ikviens rīdzinieks, ņemot līdzi sev nevajadzīgas, bet labā stāvoklī esošas mācību grāmatas vai kancelejas preces u.tml., kuras varēs tur atstāt, pretī izvēloties kādu sev lietderīgāku mantu no citu cilvēku un uzņēmēju sagādātajām. Turklāt maiņa nebūt nav obligāta – mantas var arī vienkārši ziedot, tādējādi sagādājot dāvināšanas prieku sev un palīdzot ietaupīt līdzekļus šo mantu saņēmējiem.

Savukārt tās mantas, kas būs palikušas bez saimnieka, pēc 31. augusta ar sociālo dienestu palīdzību tiks nogādātas mazturīgajās un trūcīgajās ģimenēs, kurās šīs skolas preces nepieciešamas esošiem vai topošajiem skolēniem.

Šāda veida akcija ir ne tikai lieliska iespēja ikvienam, bet vienlaikus arī brīnišķīgs sadarbības piemērs starp valstisko, nevalstisko organizāciju un biznesa sektoru, kas būtībā ir kā liels dzinējspēks, kas piespiež traukties uz priekšu, sasniedzot jaunus apvāršņus. Šāda sadarbība arī lauž pastāvošos stereotipus par to, ka cilvēki savu ticību apliecina, tikai apmeklējot svētdienas dievkalpojumus, bet parāda, ka ticība tiek pamatota ar viņu rīcību. Ja arī Tu sevi sauc par kristieti, aicinām apliecināt savu pārliecību, palīdzot savam tuvākajam – ar šādu pārliecību par jauno ierosmi izsakās Antra Skrastiņa, Rīgas Vasarsvētku draudzes „Dzīvības Avots” pārstāve.

Arī Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Inese Švekle ir pārliecināta, ka šādas akcijas ir nepieciešamas un ir būtiskas ikvienā ģimenē, it sevišķi tagad – krīzes laikā, kad daudziem vienkārši nepietiek naudas preču iegādei, taču ar šī maiņas punkta palīdzību, iespējams ietaupīt līdzekļus, kā arī palīdzēt citiem. Damien Carlier, t/c „Domina” mārketinga un komunikācijas departamenta direktors preses konferences laikā atklāja, - ja interese par maiņas punktu būs liela, iespējams, šāda veida akcija tiks organizēta arī nākotnē.

Grāmatas, burtnīcas, zīmuļi, pildspalvas, penāļi un somas jau tagad atrodamas t/c „Domina” maiņas punktā, - tās sarūpējuši gan tirdzniecības centra veikali un sadarbības partneri, gan iedzīvotāji – nāciet un piedalieties arī Jūs!

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: