Modes īsfilmu konkursa finālam izvirzīti 7 radošie darbi
Publicēts 21. jūlijā, 2009.
Ikgadējais radošais konkurss „Fashion is Passion” ir saņēmis 36 pieteikumus no Baltijas valstu māksliniekiem, no kuriem septiņi darbi ir izvirzīti dalībai konkursa finālā, kur tie cīnīsies par 3000 eiro lielu galveno balvu, kā arī par 1000 eiro lielu skatītāju simpātiju balvu.

Šogad mākslinieki tika aicināti radīt īsfilmas par modes tēmu. Konkursa dalībniekiem jāuzfilmē 3-4 minūtes gara jebkura žanra īsfilma, un jāizveido tai atbilstoša fotogrāfiju sērija. Konkursam varēja pieteikt jau iepriekš izveidotas un pabeigtas īsfilmas, kā arī jaunus īsfilmu projektus, kuri, iekļūstot finālā, pretendēja uz „Fashion is Passion” īsfilmu fonda finansējumu (kopējā summa 5000 eiro).

Pavisam tika saņemti 36 projekti, no tiem 31 no Latvijas, 4 no Lietuvas un viens no Igaunijas. No iesniegtajiem darbiem 27 tika pieteikti kā projekti „Fashion is Passion” īsfilmu fonda finansējuma saņemšanai, savukārt 9 darbi tika iesniegti jau gatavu īsfilmu veidā, kas tikai jāpapildina ar atbilstošu foto sesiju. 20. jūlijā notika „Fashion is Passion” žūrijas tikšanās ar konkursa organizatoriem un iesniegto darbu izvērtēšana. Žūrijas komisijas priekšsēdētāja ir starptautiski pazīstamā modes žurnāliste un modes filmu festivāla ASVOFF („A Shaded View On Fashion Film”) autore Diane Pernet. Žūrijas komisijā darbojas arī modes žurnālists un modes projektu konsultants no Lielbritānijas Robb Young, modes fotogrāfs no Lietuvas Tomas Kauņeckas, kinokritiķe Dita Rietuma, modes žurnāliste Una Meistere, Latvijas Modes Fonda valdes locekle, žurnāla „Pastaiga” galvenā redaktore Inita Saulīte-Zandere un starptautiskā īsfilmu tīkla „Future shorts” organizatore Zane Čulkstēna.

No 27 iesniegtajiem projektiem „Fashion is Passion” īsfilmu fonda finansējumu 1000 eiro apmērā saņēmuši pieci projekti, kas jāpabeidz līdz 7. septembrim:

-         „Lust”, režisors Mārtiņš Grauds;

-         “Mareunrol`s Nightmare”, režisore Kristīne Kursiša;

-         “Academie of nails”, režisore Beatrise Gore;

-         “Daydreaming”, režisore Elīna Ļitvinova;

-         “CUCURBITA PEPO-BIKINI EKO”, režisore Elīna Ļihačeva.

Savukārt no iesniegtajām deviņām gatavajām īsfilmām finālam atlasītas divas: Jūlijas Pauliņas animācijas filma „Red Dress” un Kristīnes Kursišas /Mareunrol`s/ spēles īsfilma „Detective”.

Labākās filmas tiks rādītas „Future Shorts” īsfilmu sesijā septembrī, kas būs skatāma gan Rīgā, gan ārpus tās, kā arī no 14. septembra un visu oktobri finālistu veidotās īsfilmas un fotogrāfiju sērijas būs apskatāmas t/c „Domina” izvietotajā īpašajā ekspozīcijā. Konkursa noslēguma ceremonija notiks 29. oktobrī, un tās laikā tiks paziņots galvenās balvas ieguvējs un arī skatītāju balsojuma uzvarētājs – „Fashion is Passion” mājas lapā iepriekš ikviens interesents varēs nobalsot par savu favorītu. Noslēguma ceremonijā būs skatāmas labākās konkursam iesniegtās īsfilmas, kā arī īpaša starptautiskā modes filmu festivāla ASVOFF programma. Kādai no fināla filmām būs iespējams piedalīties žūrijas komisijas priekšsēdētājas Diane Pernet rīkotajā modes filmu festivālā ASVOFF 2010. gadā Francijā. Savu specbalvu pasniegs arī FIP galvenais informatīvais atbalstītājs modes un stila žurnāls „Pastaiga”.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: