[MOMENT] izsludina konkursu Baltijas valstu modes māksliniekiem
Publicēts 3. martā, 2010.
Baltijas valstu modes mākslinieki tiek aicināti pieteikties dalībai Rīgas alternatīvās modes un mākslas nedēļā [MOMENT]week, kas norisināsies no 2010. gada 7. līdz 10. aprīlim Latvijas galvaspilsētā Rīgā.

Rīgas alternatīvās modes un mākslas nedēļā tiek dota iespēja piedalīties trīs modes māksliniekiem no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas – no katras valsts konkursa kārtībā tiks izvēlēts viens modes mākslinieks.

Konkursam var pieteikties modes mākslinieki no Baltijas valstīm, kuri jau ir ieguvuši augstāko izglītību vai ir pēdējā kursa studenti un var piedāvāt oriģinālu tērpu kolekciju (kolekcijai jāsastāv no 12 modeļiem). [MOMENT]week var pieteikt arī pašlaik nepabeigtas kolekcijas, taču konkursantam jānodrošina to pilnīga izveide līdz 2010. gada 1. aprīlim.

Pieteikties konkursam var līdz 2010. gada 14. martam [MOMENT]week mājas lapā www.moment.com.lv. Visus pieteiktos darbus izvērtēs savā jomā profesionāla žūrija, un jau aprīļa sākumā trim radošākajiem un projekta koncepcijai atbilstošākajiem Baltijas valstu modes māksliniekiem tiks sniegta iespēja prezentēt savas kolekcijas pirmās Rīgas alternatīvās modes un mākslas nedēļas [MOMENT]week ietvaros.

Starptautiski pazīstamā modes žurnāliste un modes filmu festivāla ASVOFF („A Shaded View On Fashion Film”) autore Diane Pernet atzīst: „Ir daudz tādu dizaineru, kas tikai rada apģērbus, un ir arī tādi, kas saistīti ar mākslu un jaunradi. Vēl jo vairāk, - viņu darbs lauž to, ko parasti uzskata par mākslas vai modes robežām.” Tieši tāpēc tas būs liels izaicinājums ikvienam Baltijas modes māksliniekam – piedāvāt plašākai sabiedrībai alternatīvu modi.

[MOMENT] ir īpašs laika brīdis, kurā „runā” darbi un emocijas, tā ir jauna jūtu pasaule un vienreizējs netveramības mirklis. Tas ir entuziasma pilns darbs, aiz kura stāv cilvēki, kas seko pasaules tendencēm un cenšas tās ar pašu spēkiem un citu palīdzīgajām rokām realizēt Latvijā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: