Notiks dažādi modei un mākslai veltīti semināri un lekcijas
Publicēts 7. aprīlī, 2010.
Alternatīvās modes un mākslas nedēļas 07-10042010[MOMENT]week ietvaros notiks dažādi semināri un lekcijas, kas galvenokārt veltītas modei un mākslai.

Lekciju un semināru ciklā jeb [MOMENT] darbnīcā var darboties un sekot līdzi notiekošajam ikviens topošais modes dizainers, modes jomā strādājošais un citi interesenti, kam interesē mode, māksla un mūzika.

Līdz pat 9. aprīlim ikvienam būs iespēja gūt gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas par tādām tēmām kā modes ilustrācija, ilgtspējīgs dizains, Latvijas mode deviņdesmitajos gados u.tml. no tādiem modes un mākslas profesionāļiem kā Ute Rathmann, Bruno Birmanis, Alexandre Bretz u.c.

Pasniedzēja Ute Rathmann īpaša darbsemināra laikā, kas notiks katru dienu no plkst. 10:00 līdz 16:00 Latvijas Mākslas akadēmijas telpās, studentiem stāstīs un rādīs, kā izveidot kolekciju no divpadsmit modeļiem un kā to prezentēt publikai estētiskā un saprotamā veidā. Studentiem tiks dota iespēja izvēlēties tēmu, ar kuru darboties, - viņi var paši izlemt, vai tiem patīk strādāt ar brīvu un māksliniecisku tēmu vai arī vairāk praktisku. Tāpat būs iespējams izvēlēties, kurā zīmēšanas tehnikā strādāt, piemēram, kolāžas tehniku, tintes pildspalvu vai ūdenskrāsu.

Trešdien, 7. aprīlī [MOMENT] darbnīcā Latvijas Mākslas akadēmijā no plkst. 13:30 līdz 14:30 viesosies multimākslinieks Bruno Birmanis, kurš modes jomā aktīvi darbojas jau kopš 1987. gada. Viņš stāstīs par Latvijas modi deviņdesmitajos gados, tostarp par Nepieradinātās modes asambleju.

Savukārt piektdien, 9. aprīlī plkst. 13:30 modes dizainere un ilustratore Kätlin Kaljuvee runās par ilgtspējīgu dizainu, viņa pastāstīs par savu pieredzi, ko guvusi, strādājot Indijā modes un tekstila dizaina sfērā, un dalīsies arī ar praktiskiem padomiem, kas var noderēt katra paša tālākajai attīstībai. No plkst. 15:30 līdz 17:00 būs iespēja tikties ar Alexander Bretz, vācu pasniedzēju un juristu, kurš specializējies modes dizaina jomā. Viņš pastāstīs par jebkuram māksliniekam aktuālu tēmu – modes un dizaina likumdošanu, proti, kāpēc veiksmīgiem dizaineriem nav nepieciešamas intelektuālā īpašuma tiesības.

Turklāt katru dienu [MOMENT] ārzemju dalībnieki tiksies ar modes māksliniekiem un citiem interesentiem, lai dalītos pieredzē un savā radīšanas procesā, kā arī domās un kopīgi diskutēs par modi un mākslu. Tikšanās ar māksliniekiem paredzētas no plkst. 16:30 līdz 18:00 Enkura namā, Andrejsalā.

Alternatīvās modes un mākslas nedēļas [MOMENT]week būtība ir pasniegt modi, mākslu un mūziku alternatīvā veidā, ar to saprotot, ka alternatīva nav pati mode, māksla vai mūzika, bet gan to pasniegšanas veids, - netradicionāls un radošs.

Vairāk par [MOMENT]darbnīcu: http://www.moment.com.lv/week/lv/darbnicas.

Foto: Oskars Ludvigs


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: