Palīdzot Jaņa Rozentāla mākslas skolai, darbību uzsāk Mantu placis
Publicēts 4. jūnijā, 2009.
28. jūnijā pie tirdzniecības centra „Domina” notiks ielu tirdziņš jeb Mantu placis, kur ikviens interesents bez dalības maksas varēs nonākt pārdevēja lomā un pārdot vai apmainīt sev nevajadzīgās, bet kādam citam noderīgās mantas.

Pirmā Mantu plača laikā savus pieliekamos tukšos arī Latvijā pazīstami cilvēki, lai ar sev nevajadzīgo mantu pārdošanu pabalstītu Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, kuras turpmākā pastāvēšana ir apdraudēta, ierobežotā budžeta dēļ. Arī Jaņa Rozentāla skolas audzēkņi piedalīsies tirdziņā, pārdodot savus mākslas darbus. Visi slavenību un Jaņa Rozentāla skolas audzēkņu ietirgotie līdzekļi tiks ziedoti Jaņa Rozentāla skolas atbalsta fondam.

Tā vietā, lai turpinātu krāt putekļus uz dažādām mums pašiem nevajadzīgām mantām, kas atrodas pieliekamajos, bēniņos, šķūnīšos un sen aizmirstu plauktu dziļumos, „Domina aicina ikvienu no 3. līdz 11. jūnijam aizpildīt reģistrācijas anketu t/c „Domina” mājas lapā www.domina-shopping.lv/mantuplacis un piedalīties Mantu placī – varbūt tas, kas Tev ir lieks, var noderēt kādam citam. Par tirdzniecības vietu nekāda samaksa netiek ieturēta. Lai vairotu labu atmosfēru un patīkamu noskaņojumu, Mantu placī piedalīsies arī pašmāju zemnieki ar savu produkciju.

„Šobrīd, kad mūsu personīgais budžets ir ļoti saspringts, ir īstais laiks, lai mēs palīdzētu viens otram. Ja Jums ir kāda manta, kas pašam vairs nav vajadzīga, bet vienkārši izmest to roka neceļas, – noteikti būs cilvēki, kuriem tā noderēs. Šī iemesla dēļ esam nolēmuši arī Latvijā katra mēneša pēdējā svētdienā organizēt šādus ielu tirdziņus, līdzīgi kā tas jau notiek Anglijā – Portobello Road Market un Camden Town Market Londonā. Mēs esam priecīgi, ka ar pirmo tirdziņu varēsim sniegt palīdzīgu roku Jaņa Rozentāla mākslas skolai, jo radoši un ar plašāku pasaules redzējumu apveltīti cilvēki ir viena no Latvijas bagātībām, tāpēc mums jādara viss, lai saglabātu iespējas jauno talantu izaugsmei un attīstībai,” uzsver Baiba Gercāne, t/c „Domina” sabiedrisko attiecību vadītāja. Pirmā Mantu plača sekmīgai sagatavošanai bijis nepieciešams vairākus mēnešus ilgs sagatavošanās periods.

Pasaulē ir ierasta tradīcija noteiktās vietās rīkot ielu tirdziņus, kuros ikviens var piedalīties un pārdot sev nevajadzīgās, bet lietošanai derīgās mantas. Vairākās valstīs šie tirdziņi ir kļuvuši tik populāri, ka tos labprāt apmeklē tūristi, un tas ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem pilsētas ikdienā. Šajos tirdziņos tiek pārdots viss iedomājamais un pat neiedomājamais – grāmatas, antīkas lietas, dažādas ierīces, apģērbi utt. Tirdziņā piedalīties un pārdot savas mantas var ikviens interesents.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: