Pasaules mēroga modes avangardiste vadīs „Fashion is Passion” žūrijas komisiju
Publicēts 7. jūlijā, 2009.
Savu dalību Baltijas valstu modes īsfilmu konkursā „Fashion is Passion” apstiprinājusi visā pasaulē pazīstamā franču modes žurnāliste un modes filmu festivāla „A Shaded View On Fashion Film” (ASVOFF) autore Diane Pernet, kļūstot par konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētāju.

Šogad visus konkursa dalībniekus vērtēs starptautiska žūrija, kas pieaicināta pat no tādām modes lielvalstīm kā Francija un Lielbritānija. Konkursa organizatori uzsver, ka žūrijas sastāvs tiek vēl tikai formēts, tādēļ jau tuvākajā laikā gaidāmi jauni pārsteigumi. Pašlaik nosaukti šādi žūrijas pārstāvji:

-         Robb Young, modes žurnālists un modes projektu konsultants no Lielbritānijas;

-         Tomas Kauņeckas, slavens lietuviešu fotogrāfs;

-         Una Meistere, augstās modes cienītāja, modes žurnāliste no Latvijas;

-         Dita Rietuma, vadošā kino kritiķe Latvijā;

-         Zane Čulkstēna, starptautiskā īsfilmu tīkla „Future shorts” organizatore.

Zināms, ka Diane Pernet ne tikai būs „Fashion is Passion” žūrijas komisijas priekšsēdētāja, bet arī pārstāvēs modes filmu festivālu „A Shaded View On Fashion Film” - visas konkursam pieteiktās filmas tiks rūpīgi izvērtētas, un, iespējams, kāds no „Fashion is Passion” konkursantiem saņems ceļazīmi uz Parīzi, kur notiks slavenais modes filmu festivāls „A Shaded View On Fashion Film 2010”.

Vairāk informācijas par festivālu: http://www.ashadedviewonfashionfilm.com/.

Konkursa pieteikumu iesniegšanas beigu termiņu ir 15. jūlijs, savukārt jau 22. jūlijā žūrija noteiks 10 finālistus, kuri cīnīsies par galveno balvu 3000 eiro apmērā. Arī sabiedrība varēs izvēlēties savu favorītu, „Fashion is Passion” („FIP“) mājas lapā balsojot par tīkamāko īsfilmu. Sabiedrības balsojuma uzvarētājs iegūs balvu 1000 eiro apmērā.

Ikgadējo radošo konkursu „FIP” organizē „Latvijas Modes fonds” sadarbībā ar tirdzniecības centru „Domina” un starptautiskā īsfilmu tīkla „Future Shorts” atbalstu. Konkursā aicināti piedalīties gan profesionāli mākslinieki, gan amatieri no visām Baltijas valstīm (Latvijas, Lietuvas, Igaunijas). Plašāku informāciju par konkursu, kā arī tā nolikumu un pieteikšanās kārtību var aplūkot internetā www.fip.com.lv.

Tirdzniecības centrs „Domina“ pašlaik ir lielākais šāda veida centrs Latvijā, viena no vadošajām Rīgas modes preču tirdzniecības vietām, tā īpašnieks ir vācu uzņēmums „KanAm Grund Kapitalanlagegesellschaft”. „Latvijas Modes Fonds“ ir bezpeļņas organizācija, kas izveidota, lai atbalstītu Latvijas modes nozari un veicinātu tās atpazīstamību Latvijā un pasaulē. „Future Shorts” ir plašākais starptautisko īsfilmu tīkls ar pārstāvniecībām vairāk nekā 25 valstīs, kas organizē ar kino saistītus notikumus, padarot kino skatīšanos par aizraujošu piedzīvojumu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: