Sākas pieteikumu pieņemšana Baltijas valstu modes īsfilmu konkursam „Fashion is Passion”
Publicēts 9. jūnijā, 2009.
„Latvijas Modes fonds” sadarbībā ar tirdzniecības centru „Domina” un starptautiskā īsfilmu tīkla „Future Shorts” atbalstu izsludina ikgadējo radošo konkursu „Fashion is Passion” („FIP“), kurā aicināti piedalīties gan profesionāli mākslinieki, gan amatieri no visām Baltijas valstīm (Latvijas, Lietuvas, Igaunijas) un kura galvenā balva ir 3000 eiro. Šogad mākslinieki tiek aicināti radīt īsfilmas par tēmu mode. Konkursa dalībniekiem ir jāuzfilmē 3-4 minūtes gara jebkāda žanra īsfilma un jāizveido tās tematikai atbilstoša fotogrāfiju sērija. Konkursam var pieteikt jau iepriekš izveidotas un pabeigtas īsfilmas, kā arī jaunus īsfilmu projektus, kuri, iekļūstot finālā, varēs pretendēt uz „Fashion is Passion īsfilmu fonda” finansējumu to realizēšanai.

Pieteikumi konkursam jāiesniedz līdz 15. jūlijam, savukārt jau 22. jūlijā starptautiska žūrija noteiks 10 finālistus, kas cīnīsies par galveno balvu 3000 eiro apmērā. Plašāku informāciju par konkursu, kā arī tā nolikumu un pieteikšanās kārtību var aplūkot internetā www.fip.com.lv. Arī sabiedrība varēs izvēlēties savu favorītu, balsojot „FIP” mājas lapā par tīkamāko īsfilmu. Sabiedrības balsojuma uzvarētājs iegūs balvu 1000 eiro apmērā.

„Radoši un talantīgi jaunie mākslinieki ir Baltijas valstu nacionālā bagātība, kuru ir nepieciešams atbalstīt un attīstīt,” ir pārliecināts t/c „Domina” mārketinga direktors Damjens Karliers (Damien Carlier). „”FIP” konkursa būtība ir veicināt radošuma attīstību un palīdzēt jaunajiem māksliniekiem apliecināt savus talantus un parādīt tos plašākai publikai. Baltijas mākslinieki jau vairākkārt ir apliecinājuši savu konkurētspēju pasaules līmenī, un es ticu, ka šis konkurss nebūs izņēmums.“

Šī gada „Fashion is Passion” ietvaros „Latvijas Modes fonds” un t/c „Domina” ir izveidojuši 5000 eiro lielu „Fashion is Passion īsfilmu fondu”, uz kura finansējumu īsfilmas izveidei var pretendēt ikviens mākslinieks, kas piesakās konkursam. Par finansējuma piešķiršanu un tā apjomu lems žūrija, izraugoties darbus, kas iekļūs finālā.

Labākās filmas tiks rādītas „Future Shorts” īsfilmu sesijā septembrī, kā arī visu septembri finālistu darbi būs apskatāmi t/c „Domina”. Konkursa noslēguma ceremonija notiks oktobrī, un tās laikā tiks paziņots gan galvenās balvas ieguvējs, gan skatītāju balsojuma uzvarētājs. Noslēguma ceremonijā būs skatāmas labākās konkursam iesniegtās īsfilmas, kā arī īpaša starptautiska modes īsfilmu programma. 

„FIP“ ir ikgadējs radošais konkurss, kas ikvienam jaunajam māksliniekam no Baltijas dod iespēju pierādīt savu radošo talantu, t.sk., profesionālas, savā jomā starptautiski atzītu speciālistu žūrijas priekšā, un parādīt savus darbus plašai auditorijai. „FIP” ir laba starta platforma, dodot iespēju jaunajiem māksliniekiem dibināt kontaktus gan Baltijas, gan pasaules līmenī.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: