Uz pasauli ar citām acīm
Publicēts 4. decembrī, 2009.
Cik bieži tu esi domājis par to, cik vienādi vai atšķirīgi mēs katrs esam? Kas mūs atšķir no pūļa un kas – tieši pretēji – liek mums justies piederīgiem?

Divas dienas pēc starptautiskās invalīdu dienas - Starptautiskajā brīvprātīgo dienā šā gada 5. decembrī jau no pulksten 12:00 ikviens interesents tiek aicināts uz tirdzniecības centru „Domina” piedalīties dažādās aktivitātēs, ko organizē aktīvu jauniešu grupa kopā ar invalīdu un viņu draugu apvienību „Apeirons” un Rīgas Ekonomikas augstskolas labdarības grupu.

Pasākuma „Spēju laukums” laikā būs iespējams iemācīties zīmju valodas pamatus, iemēģināt roku Braila rakstā, izbraukt dažādus šķēršļus invalīdu ratiņos, būs iespēja „atvērt acis”, izmēģinot redzi ierobežojošas brilles, kā arī klātienē sastapt cilvēkus ar īpašām vajadzībām, aprunāties un uzzināt viņu pasaules redzējumu.

Pasākuma mērķis ir veicināt iecietību, sapratni un mazināt diskrimināciju, kas mūsdienu sabiedrībā vēl aizvien valda pret cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Lai arī mūsu valstī vērojams zināms progress, kas paver iespējas šādiem cilvēkiem izbaudīt pilnvērtīgu dzīvi, mēs varētu panākt daudz lielāku progresu nekā līdz šim, ja apvienotu savus spēkus.

Šī diena būs unikāla iespēja piedzīvot ikdienu, kāda ir cilvēkiem, kam atņemts kaut kas, ko varbūt mēs uztveram par pašsaprotamu, un likt aizdomāties par to, kas tavā dzīvē ir patiešām svarīgs!

Visus pasākuma dalībniekus sagaidīs dažādas balviņas no „Coca-Cola HBC Latvia” „Pērnes L”, „Mars Latvia”, „Nozīmītes.lv”, kā arī dienas beigās būs iespēja piedalīties izlozē un iegūt dāvanu kartes no t/c „Domina” un citas vērtīgas balvas!


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: