Vairāk nekā 70 māmiņu pulcējas uz otro Gaidību 4dienu
Publicēts 29. maijā, 2009.
Vakar, 28. maijā, tirdzniecības centrā Domina restorānā Vairāk Saules notika otrais Gaidību 4dienas seminārs, kas vienkopus pulcēja rekordlielu skaitu topošo māmiņu - vairāk nekā 70. Viņas bija sanākušas, lai kopā ar profesionāliem speciālistiem patērzētu un uzzinātu jaunas gudrības par vienu no skaistākajiem sievietes dzīves periodiem – grūtniecības laiku.

Šajā tikšanās reizē SIA L'Oreal Baltic Konsultantu nodaļas vadītāja Sandra Kajaka topošajām māmiņām stāstīja par sauļošanos un saules ietekmi gaidību laikā – kā pareizi rīkoties, ļaujoties saules stariem, kā aizsargāt ādu un mazuli no saules kaitīgās iedarbības, bet par ūdens aerobikas pozitīvo ietekmi stāstīja ilggadējā ūdens aerobikas trenere Gunta Meldere. Savukārt par svarīgāko vitamīnu lietošanu grūtniecības laikā topošajām māmiņām pastāstīja HiPP medicīnas pārstāve Dace Pūpola.

„Galvenais – jāatceras, ka ir jāēd kvalitatīvi. Ir jāēd tādi produkti, par kuriem jūs esat pārliecināta, ka tie ir bio kvalitātes produkti, vismaz - ka tajos nav tik daudz ķimikāliju, kas rada dažādas alerģijas. Uzturam ir jābūt maksimāli ekoloģiskam un tīram. Šis ir īstais laiks atcerēties par tiem, kas dzīvo laukos – draugiem, radiem, vecmāmiņām utt., vai izvēlēties mazos veikaliņus, kur šādu produkciju pārdod, lai gan pie mums šādu veikaliņu atšķirībā no citām valstīm ir salīdzinoši maz,” semināra laikā stāstīja Dace Pūpola.

Ar Cilmes šūnu bankas darbības pamatprincipiem – cilmes šūnu paņemšanu no nabas saites, to saglabāšanu un pielietojuma iespējām māmiņas iepazīstināja Dr. Gita Gaņģe, SIA Cilmes šūnu banka direktore.

„Ikviena topošā māmiņa savā puncī nēsā cilmes šūnas. Pēc 12. nedēļas vēderā attīstās auglis – šīs šūnas sauc jau par augļa cilmes šūnām. Kad bērniņš piedzimst, viņa asinīs ir ļoti daudz šo cilmes šūnu, taču, cilvēkam pieaugot, šīs cilmes šūnas „aiziet gulēt” un koncentrējas kaulu smadzenēs. Ko cilmes šūnas dara cilvēka organismā? Cilmes šūnas izmanto cilvēka ārstniecībā. Kad cilvēks saslimst vai ir guvis kādu traumu, šīs cilmes šūnas tiek ievadītas asinsritē, pēc tam tās iet uz bojāto vietu, kas ir ģenētiski ieprogrammēts process, un atjauno to,” uzsver Dr. Gita Gaņģe. 

Savukārt sadaļā Esi gatava mazulim šajā tikšanās reizē sertificēta masiere, bērnu pārnēsājamā lakata siešanas konsultante un Weleda konsultante Aija Apsīte māmiņām pastāstīja par tīras kokvilnas autiņbiksītēm un saišu autiņiem.

Ar šīs vasaras modi topošajām māmiņām un visiem iespējamajiem audumu veidiem, rakstiem un to kombinācijām iepazīstināja modes māksliniece Līga Banga, savukārt tērpus demonstrēja trīs atraktīvas topošās māmiņas. Ikviena topošā māmiņa varēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes par interesējošajiem jautājumiem Jeļenai Vītoptovai, fizioterapeitei, kura māmiņām semināra laikā par stāstīja pēcdzemdību periodu.

Pasākuma dienā visām topošajām māmiņām, kuras iegriezās t/c Domina, bija unikāla iespēja doties iepirkšanās izbraucienā ar golfa mašīnīti, aizmirstot par garajiem pārgājieniem no viena tirdzniecības centra gala uz otru, - šoferis viņas pieveda pie pašām veikala durvīm!

Kā jaunums topošajām māmiņām tiek piedāvāta iespēja sagatavot un t/c Domina bērnu preču veikalu pārziņā nodot savu raudzību dāvanu vēlmju sarakstu jeb wishlist, kas ļaus māmiņas radiem un draugiem nekļūdīgi uzzināt, kādas veltes sagatavot bērniņa raudzībām.

Nākamajā tikšanās reizē runāsim par to, kā saglabāt krūšu tvirtumu grūtniecības laikā un pēc tam, par ķermeņa masāžām gaidīšanas laikā, par mazuļu mūziku, kas var būt noderīga nianse bērniņa attīstībai jau māmiņas vēderā, apskatīsim zīdaiņu gultiņas, runāsim par faktoriem, kas ietekmē to izvēli, kā arī sniegsim ieskatu grūtnieču un pēcdzemdību veļas plašās versijas. Turklāt māmiņām būs iespēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes pārstāvim no Premium Medical - ambulatorās veselības aprūpes klīnikas visai ģimenei. Pasākuma vadītāja arī turpmāk būs Gundega Skudriņa, sabiedrībā zināma stila un modes pazinēja, raidījuma Bez Tabu Stils žurnāliste un lieliska mamma.

Gaidību 4dienas atbalsta: interneta portāls Calis.lv, restorāns Vairāk Saules, ambulatorās veselības aprūpes klīnika Premium Medical un SIA Althaus.

Sekojiet līdzi informācijai: www.domina-shopping.lv/app/webroot/gaidibu4dienas/ un www.calis.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: