Vērienīgākais ielu tirdziņš pārsteidz ar neticami lielu aktivitāti
Publicēts 29. jūnijā, 2009.
28. jūnijā laukumā pie tirdzniecības centra „Domina” galvenās ieejas notika līdz šim vērienīgākais ielu tirdziņš - Mantu placis, kas pārsteidza ar rekordlielu pārdot un pirkt gribētāju skaitu, kā arī trauksmaino tirdziņa atmosfēru.

Jau no plkst. 7:00 pie t/c „Domina” bija pulcējušies Mantu plača dalībnieki, kas nepacietīgi gaidīja, kad tiks ierādīta tirdzniecības vieta un sāksies vērienīgais tirdziņš. Tas jau pašā rīta agrumā pulcēja apmeklētājus, kuri ar interesi aplūkoja un iegādājās tirdziņā atrodamās mantas.

Tirdziņa apmeklētāji varēja iegādāties visiedomājamākās un neiedomājamākās preces – apģērbu, vecus fotoaparātus, rotaslietas, sadzīves tehniku, interjera priekšmetus, makšķernieku piederumus, grāmatas, rotaļlietas utt., kā arī visas dienas garumā baudīt sauli, mūziku, bungu skanējumu, - daži apmeklētāji pat tika uzgleznoti. Turklāt tie, kas pirmajā reizē nepaguva iejusties pārdevēja lomā, pieteicās nākamajai reizei, tādēļ visticamāk, ka nākamais tirdziņš būs krietni lielāks.

Pirmajā Mantu placī piedalījās arī Jaņa Rozentāla mākslas skolas audzēkņi, lai, pārdodot savus darbus, atbalstītu skolu. Viņiem pievienojās arī atraktīvie „Zelta Zivtiņas” varoņi, kuri tirgoja apģērbu un interjera priekšmetus no “Zelta Zivtiņas” dzīvokļa, Jānis Vinters ar ģimeni, kas apmeklētājus piesaistīja ne tikai ar mēģinājumiem pārdot motociklu, ar kuru motosportists startējis Dakāras maratonā, bet arī, tirgojot citas preces, kas uzrunāja gan mazos, gan lielos pircējus, kā arī mūziķis Niks Matvejevs ar ģimeni, kuru piedāvājumā bija skaisti un visnotaļ izsmalcināti mākslas darbi. Kopumā tika ietirgoti 257 Ls, kas tika ziedoti Jaņa Rozentāla mākslas skolai, lai sniegtu tik ļoti nepieciešamo atbalstu.

Mantu placī, kas daudziem cilvēkiem ekonomiskās krīzes apstākļos var būt īpaši nozīmīgs, katra mēneša pēdējā svētdienā arī turpmāk būs iespējams pirkt un pārdot visdažādākās mantas, sākot no padomju laiku traukiem, senām naudas zīmēm un pastmarkām, beidzot ar stilīgiem apģērbiem, somiņām, mākslas darbiem un pat sadzīves tehniku. Organizatori sola, ka jau nākamajā tirdziņā būs gaidāmi jauni pārsteigumi. Nākamais Mantu placis paredzēts 26. jūlijā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: